9.11.2012

Vlinders

Tumblr_m7n6zjsxy01qafc06o1_500_large

Heel erg lang geleden las ik een boek dat ging over een meisje met anorexia. Ze ging steeds slechter met haar, het werd winter, de dagen werden donkerder. Ze begon een psychologe te bezoeken, en het ging langzamerhand steeds beter met haar. Het voorjaar brak weer aan, en op een dag zag ze een witte vlinderen voorbij fladderen. En als de eerste vlinder die je na de winter ziet een lichtgekleurde vlinder is, dan is dat een gunstig voorteken.

Hier dacht ik laatst aan, ik zie de laatste tijd veel (lichtgekleurde) vlinders. Niet dat we net een winter achter de rug hebben, maar toch.

Het boek heet trouwens Maanmeisje, en is geschreven door Kjersti Scheen.

6 opmerkingen:

 1. Ha, dat is echt zo'n prachtig boek. Op een gegeven moment zat ik echt met de tranen in m'n ogen. Ik heb vroeger ook een beetje een eetstoornis gehad, al was het natuurlijk lang niet zo serieus, maar sommige dingen waren zo herkenbaar! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat had ik met zijn nummer Keep Your Head Up. Die kon ik in het begin ook niet zo waarderen, maar nu vind ik hem juist erg leuk én een prachtige tekst. Die verschijnt sowieso ook nog op mijn blog! En bedankt voor je aanraders, vind ik erg leuk, ga ze eens luisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant! Die ga ik in gedachten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, da's echt een mooi verhaal. Of wat het ook is, haha.

  BeantwoordenVerwijderen