6.02.2011

Mijn huisdier

Voordat je begint met lezen: Als je een sterretje ('*') tegenkomt zou het kunnen zijn dat je benieuwd bent geworden waarom die daar staat en even naar beneden scrolt. 

De laatste tijd bekruipt me een bepaald gevoel. Het: je-geeft-je-huisdier-geen/weinig-aandacht-meer gevoel. En ik kan je vertellen, het is irritant. Zo van: Ik zit op school, ik wentel me net in van die heerlijke wiskundesommen* en dan denk ik: verrek**. Mijn huisdier. Of nou, ik denk dat niet letterlijk, maar dat gevoel overvalt me wel. Het ik-verwaarloos gevoel. Mijn blog uiteraard. Sorry, maar eigenlijk kan ik er ook niet veel aan doen***

In tussentijd?
Ik ben jarig geweest, precies een week geleden (besef ik me nu). Geen opstandige zestienjarige meer, maar een brave zeventienjarige. Het lastige van jarig geweest zijn vind ik te onthouden dat als iemand naar je leeftijd vraagt, je nu dus iets anders moet zeggen dan eerst. Dat valt me altijd moeilijk :p Om eerlijk te zijn, ik heb nogsteeds dat als mensen vragen hoe oud ik ben ik eerst even moet denken, ook als ik niet net jarig ben geweest. He ik voel me oud worden :o

Aan mijn blog wil ik eigenlijk iets veranderen, allereerst de titel (a piece of my heart, eerlijk gezegd erger ik me er al superlang aan. Het was in een opvlieging toen ik een blog maakte zo van, hmm, een titel... en toen tikte ik dit maar in. Maar mijn blog is helemaal Nederlands, ook titels van mijn blogstukjes en dan krijg je zo'n Engelse titel erboven. Aan de andere kant, wat maakt een titel nou weer uit?) en misschien layout. Maar waarschijnlijk duurt het een half jaar, minstens, voordat ik een keertje tijd heb gevonden om iets aan mijn blog te doen. Niet dat ik zo'n druk tijdschema heb, ik doe gewoon veel onzinnige tijdrovende dingen (net, in een week, drie delen van Shopaholic gelezen. Zo bedoel ik maar).

Maar goed, bij deze beloof ik mijzelf plechtig iets meer te gaan bloggen. Of in elk geval meer dan ik de afgelopen twee weken deed :D! Want in mijn doelenlijst voor 2011 stond dat ik het hele jaar mijn blog moest houden. Wat doe ik mezelf aan :o

5646725560_a06b27fd1c_z_large

Dit stukje hieronder kun je overslaan als je nog nooit van de film 'Amelie' hebt gehoord, dan heb je weer wat meer tijd voor je huiswerk, familie, shoppen, boeken, whatever.
Om ook maar eens met wat interessants te komen: ik heb een geweldige tip voor iedereen die genoten heeft van de muziek in Amelie, en verwonderd/verbaasd/furieus is waarom er geen tweede deel van die film komt. Niet om het sprankelende verhaal, en omdat we het vervolg willen weten, maar om de wondermooie muziek. Uitkomst! Ik luister op het moment naar Detektivbyran, muziek die zo in de film van Amelie zou kunnen. Deze muziek is niet alleen supermooi, maar het is ook nog eens tof wanneer je zegt dat je van Detektivbyran houd. Weer eens wat anders dan Usher en Kate Perry (niet dat ik wat tegen ze heb hoor!). Hemvagen is wel leuk (dat is een titel van een nummer van ze). En het lijkt gewoon echt op Ameliemuziek.

Wow wat is dit een lange post. Nouja, jullie hebben allemaal vrij (behalve als je bij de radio werkt) en als je al tot hier bent gekomen bent bewijst dat maar weer dat wij Nederlanders niet goed meer weten wat we eigenlijk op deze mooie dag zou moeten doen. (Ik daarentegen ben naar de kerk geweest, minstens drie tinten bruiner geworden, heb met mijn vriendje gesmst die naar pirates in de bios ging, gegeten, gelezen en genikst. Gesmst, gegeten, gelezen, genikst, wow, dat begint allemaal met een g!)
Ok deze post word steeds langer, ik moest maar eens gaan stoppen haha!

(* Ik haat wiskunde, ik hou daarentegen wel van wentelteefjes (:
(** Goh wat hou ik eigenlijk van die sterretjes, geef toe, eigenlijk zijn ze best leuk!
(*** Ik had dinsdag een projectdag op school waar je jezelf leerde kennen. Ik heb ook geleerd, over mezelf, dat ik erg chaotisch kan lijken/zijn (dat ben ik) en nog iets anders... maar dat ben ik alweer vergeten.

9 opmerkingen:

 1. Oh, wauw, jij hebt echt altijd van die mooie plaatjes in je post die erg toepasselijk zijn! En ik heb je hele stukje weer gelezen! Ik vind het zo leuk hoe je schrijft!

  Wat je titel betreft: ik vind hem geweldig, al is je blog Nederlands. Ik vind het een heel mooie titel. :) Iedereen heeft het wel eens druk of geen zin om te posten, maar ik wacht altijd geduldig (ik weet niet of ik het zo moet noemen) op je stukjes omdat ik ze stuk voor stuk geweldig vind. :)

  En Detektivbyran ken ik eigenlijk helemaal niet... toch maar eens naar luisteren denk ik... De naam klinkt namelijk erg Servisch/Deens en zo... misschien een kromme omschrijving, maar zo vind ik het er op lijken, haha. En Amelie heb ik nog nooit gezien, shame on me, haha. Toch maar eens kijken! :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ten eerst: je titel is leuk vind ik. En ik vind het een fijne titel haha :) Maar je mag hem veranderen, als je wilt. En ik erger me niet echt aan dat Engels-Nederlands gedoe.
  Ten tweede: Sterretjes zijn leuk, ja.
  Ten derde: Dat Amelie-stuk heb ik overgeslagen sorry.
  Ten vierde: Ik vind je stukjes leuk om te lezen dus NIET stoppen!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De titel is heel mooi!
  Die sterretjes zijn grappig ;)!
  En je stukjes zijn super leuk geschreven!
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je titel best leuk hoor ;)
  Maar ik begrijp helemaal wat je bedoelt, mijn blog noemt Coccinelle noire; er is ten eerste helemaal niets in het Frans op te vinden, en ten 2de vind ik Frans helemaal niet leuk >.<
  Het is me een raadsel waarom ik mijn blog ooit zo genoemd heb maar kom :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super leuk geschreven!
  Ik denk dat ik dat boek maar eens ga lenen bij de bieb. Wel heb ik het boek gelukskoekje gelezen, die was ook erg leuk. :D

  *Die muziek vind ik een beetje vaag. haha. Maar dat komt misschien wel omdat ik de film niet heb gezien. Het is inderdaad wel erg leuk als je zegt dat je fan bent van Detektivbyran. ;)
  **Ik vind sterretjes ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat engels nederlands, daar heb ik echt geen last van. Je kan echt super goed schrijven, man!
  die kruisjes, dat is juist leuk! Die moet je er echt inhouden!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk geschreven haha! En ik vind je titel wel leuk en om eerlijk te zijn ook wel bij deze blog passen? Maar als je het zelf niet leuk vind, zoou ik het veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik volg je en toch kom je niet in mijn lijst. Hm..
  Dat plaatje is prachtig. En jij bent zeventien (oké, dit komt gemeen over, maar dat bedoel ik niet zo. Het is gewoon van... wauw, zeventien. Klinkt zo onbereikbaar voor mij. Zeventien zijn is echt stoer volgens mij. :3 Op dit moment ben je drie jaar ouder dan mij, maar niet voor lang wat ik wordt bijna vijftien, nana. Oké, boeit niet). Nog een happy bday! :)

  Over onsamenhangende reacties gesproken. Trouwens: ik had Joya ergens gelezen. Ik vond het cool klinken. :3

  BeantwoordenVerwijderen