10.10.2011

Lichtelijke leesverslaving

Ik heb een soort van leesverslaving ontwikkeld de laastste weken. Voor mij is lezen altijd al een manier geweest om gewoon even 'weg' te zijn, net zoals slapen (love it!). Ik hou het liefst van het soort boeken waarbij ik mijn hersens even in de koelkast kan plaatsen, het soort boek waar je niet bij na hoeft de denken. Grotendeels chick-lits dus, en de rest bestaat uit fantasy. Ik zou waarschijnlijk niet eens van fantasy hebben gehouden als ik geen nichtje had die mij jaren geleden Harry Potter aanraadde. Harry Potter bestond toen al een tijdje (de eerste 4 delen waren al uit) maar mij leek het maar een sullig boek over een bebrild nerdje, niet helemaal mijn interessegebied. Tot ik het boek las. Ik denk dat ik voor elk boek als een blok val dat gewoon goed geschreven is, en dat is HP wel. Daarna had ik een stuk minder vooroordelen over fantasy boeken, want eerst dacht ik dat het zo'n neppe bedoeling was. Ja, mijn leeshistorie kan ingedeeld worden op voor en na Harry Potter :')

Ik gebruik sinds een tijdje (een jaar, maar ik ben nu pas actief) goodreads.com. Een site in het engels, maar omdat zo ongeveer elk boek in het engels geschreven is (oke, das niet helemaal waar) staan alle boeken er wel op. Maar in het engels dus. Nou, wat deze site nou zo handig maakt, is dat je als je al je boeken erop 'toevoegt' die je gelezen hebt, je elke maand een mail krijgt van nieuwe boeken van die auteurs. Zo kom ik van een hoop boeken die ik erg leuk vind, dat ze een vervolg hebben. En dat vind  ik helemaal niet erg (:

Tumblr_lstk18rdzn1qe4nd7o1_500_large

Nog aanraders op boekgebied?

5 opmerkingen:

 1. Goodreads kende ik nog niet. Misschien ga ik er ook wel een account aanmaken, klinkt wel handig. Ik ben op dit moment net even in een niet-lees-periode dus ik heb even geen aanraders. Behalve misschien de boeken van Mark Thijsmans, maar dat is een Belgische schrijver dus ik weet niet of je aan die boeken kan komen. In de bieb staan die boeken onder 9-12 jaar maar ze zijn zo hilarisch en ik kan ze nog steeds lezen zonder me te vervelen en je hoeft er ook niet bij na te denken, dus... :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke wow precies hetzelfde of zo :D Ik ben dus ongelooflijk fan van Harry Potter en ik houuuuuu van Chicklits lezen en lekker NIET nadenken! :) Echt! Ik lees vaak chicklits en ook héél vaak Harry Potter!
  Ik vind het ook fijn om te lezen & ook om muziek te luisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees niet zoveel. Heb daar geen geduld voor, behalve als het echt een goed boek is.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik aan Goodreads.com begin, ga ik nog meer lezen, juist omdat ik dan meer nieuwe boeken zie. En ik heb al zo'n enorme lijst waar ik nog aan moet beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Keukenmeiden roman. (The help)

  Geweldig boek!

  www.ninajosephine.com

  BeantwoordenVerwijderen