9.09.2012

Mijn (niet zo) geheimzinnige toekomst

Iedereen heeft dromen. Onrealistische dromen - als in, ik wil een vila met zwembad, een knappe jongen die uit de lucht komt vallen, (OH onderbreking, ik zie een mug zitten en ik ga 'm nu doodslaan. Sorry voor de onderbreking, maar hij was wel raak, haha!) een lief klein schattig huisje, zo'n oud VW busje (met rijbewijs a.u.b.) en meer. En wat meer realistische dromen, zoals je middelbare school met succes afronden (check) of leuke kleren (check).

Maar oke. Ik droomde al lang van reizen, in je eentje of met meerdere, in een onbekend warm land. Lekker primitief: met niets meer dan een paar kleren en eventueel een tent. Een beetje rondtrekken, gekke dingen doen en genieten van het feit dat je alle tijd van de wereld hebt. Afgelopen jaar deed ik VWO6 en dus moest ik ook een vervolg-opleiding-iets gaan kiezen. Hartstikke moeilijk natuurlijk, want hoe weet je nou of iets wat je nu kiest - je een paar maanden (jaren) later nog steeds leuk vind? Mijn zus was in dat jaar ervoor naar Azië en Australië geweest voor een tussenjaar: werken en reizen.

Het sprak me ontzettend aan, maar ik had ook wel zoiets van, ja, hoe pak je zoiets aan? Ik bedoel, je staat daar maar mooi in je eentje in een onbekend land, niet wetend waar je de komende maanden door gaat brengen, enzo. Ik vond het ook wel weer een onzekere bedoening.

Goed, ondertussen vond de decaan van VWO6 dat we toch al bezig moesten gaan met het kiezen van een studie (beter gezegd: met het inschrijven) en uit onze gesprekjes kwam steeds iets anders. De ene keer was het archeologie, daarna de geschiedenis van het midden-oosten (is dat trouwens wel een studie?), daarna geschiedenis in het algemeen, een paar maanden later sociologie. Communicatiewetenschappen sprak me destijds ook wel aan. Ik ben nogal breed geïnteresseerd, blijkbaar.

Ik begon weer na te denken over een tussenjaar. Bijvoorbeeld als au-pair. Maarja, zo goed ben ik nou ook alweer niet met kinderen. Toen dacht ik aan vrijwilligerswerk (in het buitenland). Dat blijkt vaak heel duur (betalen voor vrijwilligerswerk... Mis ik iets?).

(Wat ben ik tegenwoordig langdradig trouwens)

Oke, nu skip ik even een paar maanden van twijfels en ontkenning (gewoon niet aan een vervolg-opleiding-iets denken en hopen dat het vanzelf goed komt). Ik maakte examens, werd gebeld, en ik was geslaagd (in het echt ging het iets minder snel). Ik boekte een ticket naar Australië, vroeg een visum aan, regelde een reisverzekering.

En mijn twijfels dan? Ik heb zoiets van, als ik het nu niet doe - dan doe ik het waarschijnlijk nooit. Dan krijg ik er spijt van. Waarschijnlijk wordt het de beste ervaring van mijn leven. Maar op het moment vind ik het doodeng. Komende donderdag stap ik in het vliegtuig naar Australië, naar Brisbane. Jemig, waar bégin ik aan? Oke ja, ik heb er opzich wel vertrouwen in, dat het allemaal goed komt, maar echt. Waddavak. Voor de eerste drie nachten heb ik een hostel geboekt, en daarna is het gewoon een zwart gat.

Maar ik mag niet klagen. Ik bedoel, over een week zit ik in Australië. Het kan nooit legaal zijn om daarover te klagen. Echt niet.

Tumblr_m2j3r6qn0s1rszomeo1_500_large

P.s. Ik zoek nog een goedkope MP3 speler. Iets waar geluid uit komt. Ik heb al bij de Aldi gekeken maar daar hadden ze maar een, en die was 40 euro. Iemand nog tips, een niet-online winkel?  

9 opmerkingen:

 1. Wauw hé, wat ontzettend vet dat je naar Australië gaat! Het lijkt mij ook doodeng, maar wel heel tof. Heeeel veel plezier in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat tof dat je naar Australië gaat zeg! Ik zou het je niet na doen, hihi. En ja dat klopt, maar ik kan het helaas niet meer ongedaan maken want kan heb het wel gewoon verwijderd hihi, zolang hij het maar niet ziet want het is mijn broer namelijk haha.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat? Dat is het meest geniaal geweldige fantastische supahcoole plan ever. Dat je het gewoon doet! In je eentje dus? En hoelang? Dit is echt gewoon iets dat ik ook ooit moet doen. Have a loooooot of fun! Kan je ondertussen bloggen? Want ik wil wel alles weten van je avonturen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt super tof dat je naar Australië gaat!
  Een vriendin van mij gaat dat waarschijnlijk ook doen.
  Ik hoop dat alles goed gaat daar :)

  Je schrijft trouwens super leuk!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat ontzettend gaaf dat je dat gaat doen :O I'm jealous!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind ik zooo cool! Veel plezier, en hopelijk kom je er ondertussen achter wat je wilt gaan studeren.
  Voor een mp3 speler zou je kunnen kijken bij de kijkshop. De intertoys verkoopt trouwens ook goedkope.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw. Ik ken niet veel mensen die zoiets doen. Ik heb er respect voor. Vergeet niet wat foto's te maken. Ik wil ooit ook nog een keer naar Australië, maar zit helaas vast aan een raar werk/studeren leventje.

  Bedankt voor je reactie en dat je Rain geluisterd hebt, haha. Doet me goed. Ik dacht wel weer aan bloggen te beginnen, maar dat dacht ik een half jaar geleden... Weet niet goed wat ik erop moet zetten en dergelijke, want ik neem ook niet elke week nieuwe nummers op ofzo.

  Flevo festival ken ik uiteraard, wilde dit jaar er eigenlijk nog naar toe. (Immanu El, en Listener zien) Maar er waren iets te weinig bands, dus vond het de 120 euro niet waard. Lieve Bertha veel over gehoord, nog niet echt geluisterd. Maar veel mensen hier uit de omgeving praten er wel over. Heb je Sky Roam nog gezien? Stonden op de generator stage, goeie vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat gaaf! Heel veel plezier! Denk er ook wel aan om misschien een tussenjaar te doen, maar weet niet zeker of ik het wel 'kan'..haha. Ben heel erg benieuwd naar je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen