10.12.2011

Debatteren is zegmaar absoluut niet mijn ding

(Paulien Cornelisse ja)


Nou, vandaag heb ik op school welgeteld drie dingen gedaan die becijferd werden, voor mij een heel record omdat het geen toetsweek is (gelukkig, nog niet, maar volgende week...). Ik zal mijn Engelse uitspraaktoets en Franse leestoets achterwege laten, ze waren kort gezegd saai.

(Dit gedeelte kun je overslaan als je in tijdsnood zit, het is opzich niet heel essentieel voor het verhaal)
Maar dan het debat. Het ging als volgt te werk: van te voren moet je 12 stellingen voorbereiden (voor en tegens zoeken) samen met je andere helft, want je zit in een duo. Dan kom je het lokaal binnen en is daar ook het andere duo, waartegen je gaat debatteren. Dan krijg je een stelling toe gewezen en krijg je te horen of je voor of tegen bent. Je krijgt even voorbereidtijd. Dan begint het: een van de twee houd een korte speech van twee minuten met daarin argumenten en dat soort dingen. Dan reageren de tegenstanders hierop met 2 minuten een speechje, dan weer de voorstanders, dan de tegenstanders, dan de voorstanders (1 min) en dan weer de tegenstanders (1 min).

Absoluut niet wat ik verwacht had, ik dacht dat we zo'n heftig debat zouden voeren waar de vonken vanaf zouden spatten. Alles behalve dat was het dus. Een beetje saaiig dus.

Maar, beste mensen, ik heb het goed gedaan (blijkbaar) en kreeg een 7 :D! Me likey!

Cute%2cinspiration%2clove%2csimple-78f2c485b22829b5bbf484ec4ffa5ce4_h_large
Oke, ik zocht een plaatje voor mijn blog, toen kwam ik deze tegen. I like :)

Hoe was jullie dag?

12 opmerkingen:

 1. Wat vreemd dat je tijd hebt om je zegje te doen. Ik bedoel, dat je moet wachten. Je tegenargumenten komen toch op het moment zelf? Hm. Maar wel goed dat je een zeven hebt! :)
  Die foto is te schattig! :)
  Mijn dag ging wel goed, haha. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed om te lezen dat het toch goed ging. Zie nu wel, je kunt het wel.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk plaatje!
  Ik ben wel eens bij een scholendebat geweest, maar dat was echt vriendjespolitiek. Ik vind het moeilijk om zelf te doen en saai om naar te kijken (; Maar wel goed dat je een 7 had!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons debat was eerder van... Ga voor de klas staan en begin maar XD Eigenlijk heb ik gewoon aan één stuk door lopen praten en een beetje met m'n armen gezwaaid, blijkbaar lukt het dan zo toch ook :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cool dat je ging debatteren! Dat lijkt mij ook best leuk om een keertje te doen :) En dat je erover vertelt! Ik zat niet in tijdsnood (behalve met huiswerk haha) dus ik heb het gelezen haha. Gefeliciteerd met je 7!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zeg, die 7! Een debat voeren lijkt me op zich wel leuk. :) Mijn dag ging ook best goed... nu eindelijk vakantie yay! :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahah, wat een lekker tekstje. En nu ga ik eieren schilderen, doei

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een te gek plaatje. Die ga ik onthouden en toepassen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat plaatje doet me glimlachen! Precies waarvoor het bedoelt is geloof ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat is hoe debatteren meestal gaat. Ik vind zelf de versie ook het leukst waarin niet iedereen per se zoveel minuten iets hoeft te zeggen, maar dat je gewoon op elkaar kan reageren zeg maar.

  Maar goed cijfer heb je gehaald :)

  BeantwoordenVerwijderen